Vanhin tyttäreni vietti joitakin vuosia sitten vaihto-oppilasvuoden USAssa ja perehtyi huolella myös Halloween-perinteisiin. Palattuaan hän on pitänyt huolen siitä, että jenkkilän parhaat piiraat ilmaantuvat aika ajoin meidänkin ruokapöytäämme.
Halloweenin kunniaksi syntyy tavallisesti pekaanipähkinäpiiras...
Pekaanipähkinäpiiras
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl fariinisokeria
1–2 rkl vettä
Täyte:
250 g pekaanipähkinöitä
50 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl siirappia
3 tl vaniljasokeria
3 munaa
Sekoita voin joukkoon vehnäjauhot ja fariinisokeri ja vaivaa nopeasti
tasaiseksi. Jos seos jää murumaiseksi, lisää joukkoon vielä kylmää vettä
ruokalusikallinen kerrallaan. Painele taikina käsin pyöreän
piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 175 asteessa noin
15 minuuttia.
Valitse puolet pähkinöistä koristeiksi. Pilko toinen puoli pähkinöistä karkeaksi rouheeksi. Pane
täytteen voi, sokeri, siirappi ja vaniljasokeri kattilaan
ja kiehauta. Kaada tasainen täyte kulhoon ja anna jäähtyä.Lisää munat yksitellen. Sekoita rouhitut pähkinät
voi-siirappiseokseen ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Koristele lopuksi
piirakka kokonaisilla pähkinöillä. Paista noin 40 minuuttia, kunnes
täyte on jähmettynyt.
Terveisin,
3 kommenttia:
Herkullisen tuntuinen piiras, kiitos reseptistä.
Kiitos myös tekstistä, pitääkin ostaa karkkeja, jotta ei joudu kepposten kohteeksi. Meillä on käynyt monena vuonna pikku-noitia jotka tulevat ilmeisesti tänäänkin.
Piti tietysti toivotella "Hauskaa Halloweenia!
Kiitos samoin, hauskaa halloweenia. Meillä on ainakin kotona yksi jo aika iso "pikkunoita", joka tarvitsee karkkia. Muuten tulee kepposia.
Lähetä kommentti