tiistai 22. helmikuuta 2011

Mardi Gras ja Jääsamba-karnevaalit

TALVEN KARNEVAALIT

Mardi Gras, rasvatiistai, on ranskankielinen nimi laskiaistiistaille, jota tänä vuonna vietetään tasan kahden viikon päästä. Katolisissa maissa talven tumminta aikaa juhlitaan tunnetusti riehakkaiden karnevaalien merkeissä juuri ennen paastonajan alkamista.
Euroopassa laskiaiskarnevaalit keskittyvät Venetsiaan. Lousianan New Orleans on katolisten etelävaltoiden edustajana ominut juhlakulkueet USA:ssa. Ja kaikki tietävät maailmankuulut Brasilian sambakarnevaalit Rio de Janeirossa ja Sao Paulossa.

Aina ajatellaan, että meidän pakkastalvessa on hyvä keskittyä silavaan ja mäenlaskuun, mutta olisihan joskus hauska viettää oikein värikkäitä talvikarnevaaleja! Hyvä yritys on ensi lauantaina 26.2, Savonlinnassa, Olavinlinnan jääveistosten keskellä, järjestettävät Jääsamba-karnevaalit, joita järjestäjät kutsuvat maailman eksoottisimmiksi sambakarnevaaleiksi.
Tilaisuuden avaa Brasilian suurlähetystön edustaja ja tanssijat ovat sambakoulujen Suomen mestareita. Hienoa on huomata, että oopperajuhlien herättämä kesäkaupunki hakee kukoistusta myös talvikauteen.


Kuopuksen tuliainen New Orleansista - Mardi Gras -nukke


Naamioita Venetsian karnevaaleista


Karnevaalihumua kaivaten,

Ei kommentteja: