torstai 17. helmikuuta 2011

Maassa maan tavalla

TALVEN OLEMUS

Pakkasmittari näytti tänäkin aamuna -22 astetta. Moni suomalainen iloitsee siitä, että auto lähtee käyntiin, lämmitysöljyä tai -sähköä on riittävästi, villapipo ja paksut hansikkaat tuli hankittua tai että bussi on aikataulussa. Siperia on opettanut meitä selviytymään.

Hammasta purren siedämme pakkasta ja jossain sielun sopukoissa ehkä vähän nautimmekin siitä. Ja moni pitää ainakin talvesta, vaikka ei tunnustautuisikaan paukkupakkasten ystäväksi.
Itse nukuin viime yönä urheilukerrastossa ja villasukissa. Ei palellut.

Tyttäreni kävi äskettäin Barcelonassa ja ikuisti kamerallaan etelän näkemyksen ja haaveen talvesta. Styroksinen lumi ja muoviset jääpuikot ovat ihan totta! Muodin mukaan stailattuina. Tämän nähtyäni en enää ihmetellyt, miksi me suomalaiset emme tarkene espanjalaisissa talvitakeissa.


Ehkä etelässä haaveillaan lumesta ja talven tunnelmasta samaan aikaan, kun tuhannet suomalaiset pakkaavat hiihtolomakassejaan lähteäkseen pakkasta karkuun etelän aurinkoon. Mitä kauemmaksi,sitä parempi, on monen ajatuksena. Ymmärrettävää, sillä Barcelonan ylpeys, Antonio Gaudin luomuksilla somistettu Parc Grüelkin näyttää tähän aikaan talviselta. Ihmiset kulkevat siellä + 10 asteeseen tarkoitetuissa talvitakeissaan.

Kuvat: Laura Sarvanto


Pakkasterveisin,

Ei kommentteja: