Sähkösavustin on kätevä käyttää ja terassin pihakiveys toimii helppona, palamattomana alustana.
Leppäsavun ihana tuoksu tulvii ulos savustimesta, ja se on maustanut tomaatit herkullisiksi. Muista ottaa talteen myös tomaattien liemi, sillä myös se maistuu ihanasti savulle.
Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tai aikaa savustaa tomaatteja, voit saada keittoon savun makua käyttämällä mausteena savupaprikajauhetta.
Tomaattien mausteeksi sopivat hyvin myös erilaiset pippurit ja chili. Ne antavat keitolle sopivaa särmää, jota täyteläinen kerma vuorostaan pehmittää.
Kevyen keiton kanssa sopii loistavasti tuore, itse tehty leipä. Meillä leivottiin jälkeen emmer-kaura rieskoja: http://prinsessojenkotitalous.blogspot.com/2019/04/emmer-kaura-rieskat.html
Savunmakuinen tomaattikeitto
8-10 mehevää, keskikokoista tomaattia
4 terttua kirsikkatomaatteja savustettua*
4 terttua kirsikkatomaatteja savustettua*
3 pientä sipulia silputtuna
4 valkosipulin kynttä silputtuna
1 tl sokeria
1 tuore punainen mieto chili pilkottuna
1-2 tl mustapippuria rouhittuna
1/4 tl cayennepippuria
(1 tl savupaprikajauhetta)*
(1 tl savupaprikajauhetta)*
1 ruukku tuoretta basilikaa
1/2 ruukkua tuoretta timjamia
3-4 dl vettä
2 dl ruokakermaa tai kaurakermaa
1 kasviliemikuutio
Savusta terttutomaatteja noin puoli tuntia savustimessa leppäsavulla.
Tee tomaatteihin ristiviillot ja kiehauta, jotta kuoret irtoavat. Kuori tomaatit ja poista kannat.**
Tee tomaatteihin ristiviillot ja kiehauta, jotta kuoret irtoavat. Kuori tomaatit ja poista kannat.**
Kuullota sipulit kattilassa, lisää valkosipuli ja sokeri.
Lisää joukkoon keitetyt tomaatit, savustetut tomaatit liemineen sekä mausteet.
Lisää vesi ja kasvisliemikuutio.
Hauduta hiljaisella tulella noin 10 minuuttia.
Hienonna ainekset sauvasekoittimella.**
Lisää lopuksi ruokakerma sekoittaen.
Lisää joukkoon keitetyt tomaatit, savustetut tomaatit liemineen sekä mausteet.
Lisää vesi ja kasvisliemikuutio.
Hauduta hiljaisella tulella noin 10 minuuttia.
Hienonna ainekset sauvasekoittimella.**
Lisää lopuksi ruokakerma sekoittaen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti