Tuoreesta rosmariinista, valkosipulista, oliiviöljystä ja Garam Masala -mausteesta syntyy karitsan fileille oivallinen marinadi. Halutessasi voit sekoittaa mausteseoksen myös itse, ainesosat löytyvät alla olevasta reseptistä.
Karitsan
sisäfileet Garam Masala
2-3 karitsan sisäfileettä/ruokailija (yksi filee
80-100 g)
Marinadi (n. 24 fileelle)
5 oksaa tuoretta rosmariinia
10 savustettua valkosipulin kynttä
3-4 rkl Garam Masala -maustetta
(mausteseoksen ainesosat: korianteri, kaneli, neilikka, inkivääri, juustokumina, fenkoli, mustapippuri, chili, kademumma, tähtianis, laakerinlehti ja muskottipähkinä)
(mausteseoksen ainesosat: korianteri, kaneli, neilikka, inkivääri, juustokumina, fenkoli, mustapippuri, chili, kademumma, tähtianis, laakerinlehti ja muskottipähkinä)
mustapippuria
suolaa
Sekoita mausteseos öljyyn, hienonna joukkoon
valkosipulit ja riivi rosmariinin oksat.
Kaada marinadi karitsafileiden päälle ja hiero se fileiden pintaan. Anna marinoitua
muutama tunti.
Ennen paistamista pyyhi fileet talouspaperilla kuiviksi ja
rouhi niiden päälle
mustapippuria myllystä (ja suolaa).
Paista lihaa pannulla
molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Liha saa jäädä sisältä
punertavaksi. Anna vetäytyä heti paistamisen jälkeen folion alla.
Tarjoile valkosipuliperunoiden, minttu-korianteriporkkanoiden, ruusukaalien ja minttuhyytelön kera.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti