maanantai 10. huhtikuuta 2017

Pääsiäiseksi karitsan sisäfileet Garam Masala

Karitsan sisäfile minttuhyytelön ja kasvisten kera on klassinen pääsiäispöydän herkku vailla vertaa. Makuun saa uutta twistiä itämaisilla mausteilla.


Tuoreesta rosmariinista, valkosipulista, oliiviöljystä ja Garam Masala -mausteesta syntyy karitsan fileille oivallinen marinadi. Halutessasi voit sekoittaa mausteseoksen myös itse, ainesosat löytyvät alla olevasta reseptistä.



Karitsan sisäfileet Garam Masala

2-3 karitsan sisäfileettä/ruokailija (yksi filee 80-100 g)

Marinadi (n. 24 fileelle)
5 oksaa tuoretta rosmariinia
10  savustettua valkosipulin kynttä    
1 dl oliiviöljyä
3-4 rkl Garam Masala -maustetta 
(mausteseoksen ainesosat: korianteri, kaneli, neilikka, inkivääri, juustokumina, fenkoli, mustapippuri, chili, kademumma, tähtianis, laakerinlehti ja muskottipähkinä)        
mustapippuria  
suolaa

Sekoita mausteseos öljyyn, hienonna joukkoon valkosipulit ja riivi rosmariinin oksat. 
Kaada marinadi karitsafileiden päälle ja hiero se fileiden pintaan.  Anna marinoitua muutama tunti. 

Ennen paistamista pyyhi fileet talouspaperilla kuiviksi ja 
rouhi niiden päälle mustapippuria myllystä (ja suolaa). 
Paista lihaa pannulla molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi. Anna vetäytyä heti paistamisen jälkeen folion alla.


Tarjoile valkosipuliperunoiden, minttu-korianteriporkkanoiden, ruusukaalien ja minttuhyytelön kera.



Terveisin,





Ei kommentteja: