maanantai 24. huhtikuuta 2017

Raikas lime-rosmariinisima

Vielä ehtii laittaa vappusimat valmiiksi. Viileässä sima valmistuu noin viikossa ja huoneenlämmössä käymiseen tarvitaan noin kolme päivää. Tällä kertaa päätin maustaa siman limellä ja rosmariinilla.



Sima on perinteisesti vappujuoma, mutta se toimii loistavasti myös muissa kevään juhlissa.



Raikas lime-rosmariinisima

4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g ruokosokeria
5 limettiä
5-6 oksaa tuoretta rosmariinia
1/5 tl tuorehiivaa (pienen pieni pala)

Pullotukseen:
sokeria ja rusinoita

Mittaa fariini- ja ruokosokeri suureen kulhoon tai ämpäriin. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Pese limetit hyvin ja leikkaa kahden limetin kuori terävällä veitsellä lastuiksi. Sekoita kuorilastut sokeriliemeen ja purista joukkoon kaikkien viiden limetin mehu. Lisää rosmariininoksat sekä loput vedestä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää lopuksi pieneen nestetilkkaan liuotettu hiiva. Anna siman käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan. 
Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. 
Laita pullot viileään, jos sinulla on noin viikko aikaa. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Huoneenlämmössä käymiseen tarvitaan noin kolme päivää
Säilytä sima viileässä ja nauti noin viikon kuluessa.



Hunajasiman reseptin löydät tästä.

Terveisin,



Ei kommentteja: