Sima on perinteisesti vappujuoma, mutta se toimii loistavasti myös muissa kevään juhlissa.
Raikas lime-rosmariinisima
4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g ruokosokeria
5 limettiä
5-6 oksaa tuoretta rosmariinia
1/5 tl tuorehiivaa (pienen pieni pala)
250 g fariinisokeria
250 g ruokosokeria
5 limettiä
5-6 oksaa tuoretta rosmariinia
1/5 tl tuorehiivaa (pienen pieni pala)
Pullotukseen:
sokeria ja rusinoita
sokeria ja rusinoita
Mittaa fariini- ja ruokosokeri suureen kulhoon tai ämpäriin.
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Pese limetit hyvin ja leikkaa
kahden limetin kuori terävällä veitsellä lastuiksi. Sekoita kuorilastut
sokeriliemeen ja purista joukkoon kaikkien viiden limetin mehu. Lisää
rosmariininoksat sekä loput vedestä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää
lopuksi pieneen nestetilkkaan liuotettu hiiva. Anna siman käydä huoneenlämmössä
vuorokauden ajan.
Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl
sokeria ja muutama rusina.
Laita pullot viileään, jos sinulla on noin viikko aikaa. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Huoneenlämmössä käymiseen tarvitaan noin kolme päivää
Säilytä sima viileässä ja nauti noin viikon
kuluessa.
Hunajasiman reseptin löydät tästä.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti