perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kuha syö - Mustiossa ja Porvoossa

Alku- ja keskikesän ehdoton herkku on tuore kuha. Sen herkkä ja mieto maku on huikean herkullinen. Huomasin, että ruokavalintani ovat olleet hyvinkin yksipuolisia.... kuhaa siellä ja kuhaa täällä. Valitsin postaukseeni kaksi ehdottomasti parasta ja mielenpainuvinta viimeaikaista kuhanautintoa.Ensimmäinen herkutteluhetki oli läntisellä Uudellamaalla, Raseporissa sijaitsevassa
 Mustion linnassa.Ravintola Linnankrouvin tilat oli täysin remontoitu. Tunnelma oli hyvä ja palvelu ensiluokkaista.


Ravintolatilassa voi istahtaa aulan puolelle juomaan vaikkapa shampanjaa ja 
peremmälle ruokailemaan valkoisilla liinoilla katettuhin pöytiin.


Alkupalana päätin kokeilla Jan Westerholmin kylmäsavustettua lohta, tilliä ja perunakermaa. 


Pääruoaksi valitsin Linnankrouvin keittiömestarin, Niko Tuomisen Snappertunan kuhaa. 
Oli onnistunut täydellisesti, eikä ihme, sillä Pohjoismaiden parhaita ravintoloita listaava ravintolaopas White Guide arvosteli juuri Mustion linnan ravintolan Suomen 10. parhaaksi.Ripaus osterivaahtoa ja sahramilla maustettua perunaa viimeistelivät makunautinnon.

Jälkiruokana nautin fenkolikakkua, valkosuklaajäätelöä ja lakritsikastiketta. Ja lopuksi vielä kotimaisia pientilajuustoja hillotun sellerin kera.
Toinen hieno kuhaelämys johdattaa itäiselle Uudellemaalle, Porvooseen, jossa Bistro Sinne loihti taidokkaan ja herkullisen aterian. Myös Sinne pärjäsi hyvin ravintolaopas White Guide -arvionneissa ja sijoittui sijalle 26 suomalaista ravintoloista. 

Alkupalakeiton nimi oli Apua Rapua! Siihen sisältyi marinoituja katkarapuja, jugurttia ja kurkkua. Maku oli kesäisen raikas ja hento.Päivän kalasaaliin nimi oli VOITA! Kuhaa herneitä ja voita. Uusien perunoiden kera. 
Herkullista sekin. Terveisin,


Ei kommentteja: