Kevät vihertää ja keventää. Nyt maistuu pehmeän samettinen ja hennon vihreä kasviskeitto. Lounaana, alkukeittona tai kevyenä päivällisenä. Helppo ja herkullinen. Sopii myös juhlapöytään.
Keväänvihreä kasviskeitto
n. 300 g (5-6 kpl) maa-artisokkaa
4 kevätsipulia varsineen
2 pussia pakasteherneitä
iso nippu herneenversoja
iso nippu tuoreita mintunoksia
iso nippu timjamia
8 dl vähäsuolaista kasvislientä
mustapippuria
2 dl kaurakermaa (tai ruokakermaa)
Sekoita ainekset kattilaan ja keitä, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä. soseuta sauvasekoittimella. Siivilöi keitto, jos haluat siitä samettisen pehmeän. Lisää kerma. Mausta pippurilla.
Ohenna keittoa tarvittaessa kasvisliemellä.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti