Puolukkapuuro on mielestäni aivan ihana syysherkku. Oikein odotan syksyistä, kuulasta päivää, jolloin voin antaa kirpeiden puolukoiden kaikessa rauhassa hautua ja imeltyä ruisjauhojen kera.
Tänä vuonna intoani lisäsi se, että sain nauttia helsinkiläisen ravintola Bröd Punavuoren puolukkapuurojälkkärin, jossa modernin toteutuksen alta maistuivat kuitenkin mummolan maut.
Molempi parempi, mutta kyllä kotipuurossa oli vielä enemmän nostalgiaa.
Marjapuuro puolukoista ja ruisjauhoista
7,5 dl vettä
0,5 l puolukoita
2,5 dl luomuruisjauhoja
0,5 dl sokeria
Keita vesi ja puolukat. Siivilöi. Lisää puolukkamehuun sokeri. Vatkaa jauhot kiehuvaan mehuun. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 1-3 tuntia. Nauti.
Tuplaa annos, jos tarjoilet puuroa isommalle porukalle.
Bröd Punavuori tarjoili jälkiruokana puolukkavispipuuroa, joka kätki sisälleen puolukka-vanilja crumblea ja pisteenä i:n päällä oli vaniljajäätelöä.
Kotona nautin maalaispuolukkapuuroni rukiisena, ihan sellaisenaan.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti