lauantai 19. syyskuuta 2015

Sadonkorjuun kurpitsa-sienileivät

Kurpitsan ja kanttarellin pehmeät maut sopivat hyvin yhteen. Ne ovat loistava yhdistelmä sadonkorjuun makumaailmaa. Syksyisten kurpitsa-sienileipien maun viimeistelee itse tehty spelttileipä. Ripaus parmesania pinnalle ja herkuttelemaan!


Kurpitsa-sieni spelttileivät


Spelttileipä ks. ohje tästä

Kurpitsamuhennos
400 g kurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kanttarellifondia
n. 5 dl vettä
1 rkl mascarpone-juustoa
(ripaus suolaa )

Kuori kurpitsa ja poista siitä siemenet ja lohko paloiksi. Laita lohkot kattilaan, lisää valkosipulit ja fondi. Kaada päälle vettä sen verran, että kurpitsalohkot peittyvät (n. 5 dl), Keitä noin 10 minuttia, kunnes kurpitsa on pehmentynyt. Anna hieman jäähtyä ja kaada pois ylimääräinen vesi. 
Hienonna kurpitsa ja sekoita joukkoon mascarpone. Lisää ripaus suolaa, jos kaipaat sitä.

Sienet
2 salottisipulia
1 mieto punainen chili
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
n. 7 dl kanttarelleja tai suppilovahveroita
oliiviöljyä paistamiseen
(ripaus suolaa )

Hienonna sipulit ja chilipalko. Kuullota sipulia öljyssä muutaman minuutin ajan. 
Lisää chili, inkivääri ja sienet. Paista kunnes sienet saavat kauniin värin.


pinnalle 
pala parmesania raastettuna  
tuoretta timjamia

Paahda viipaloituja spelttileipiä uunissa tai pannulla. Lisää päälle kurpitsamuhennosta. 
Nostele sienisekoitus muhennoksen päälle. 
Raasta lopuksi päälle parmesania ja koristele tuoreella timjamilla.


Resepti on mukaeltu ruotsalaisen ruokastylisti Ylva Bergqvistin ohjeesta


Herkulliset kurpitsa-sienileivät voi tehdä myös patongista - paahdettuna bruchettana.



Terveisin,

Ei kommentteja: