Kurpitsa-sieni spelttileivät
Spelttileipä ks. ohje tästä
Kurpitsamuhennos
400 g kurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kanttarellifondia
n. 5 dl vettä
1 rkl mascarpone-juustoa
(ripaus suolaa )
Kuori kurpitsa ja poista siitä siemenet ja lohko paloiksi. Laita lohkot kattilaan, lisää valkosipulit ja fondi. Kaada päälle vettä sen verran, että kurpitsalohkot peittyvät (n. 5 dl), Keitä noin 10 minuttia, kunnes kurpitsa on pehmentynyt. Anna hieman jäähtyä ja kaada pois ylimääräinen vesi.
Hienonna kurpitsa ja sekoita joukkoon mascarpone. Lisää ripaus suolaa, jos kaipaat sitä.
Sienet
2 salottisipulia
1 mieto punainen chili
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
n. 7 dl kanttarelleja tai suppilovahveroita
oliiviöljyä paistamiseen
(ripaus suolaa )
Hienonna sipulit ja chilipalko. Kuullota sipulia öljyssä muutaman minuutin ajan.
Lisää chili, inkivääri ja sienet. Paista kunnes sienet saavat kauniin värin.
pinnalle
pala parmesania raastettuna
tuoretta timjamia
Paahda viipaloituja spelttileipiä uunissa tai pannulla. Lisää päälle kurpitsamuhennosta.
Nostele sienisekoitus muhennoksen päälle.
Raasta lopuksi päälle parmesania ja koristele tuoreella timjamilla.
Resepti on mukaeltu ruotsalaisen ruokastylisti Ylva Bergqvistin ohjeesta
Herkulliset kurpitsa-sienileivät voi tehdä myös patongista - paahdettuna bruchettana.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti