Karitsan paahtopaisti on helppo ja herkullinen pääsiäisruoka. Pakastettuna sitä saa melko varmasti ja hienoa on, jos tarjolla on tuoretta kotimaista karitsaa.
Hienolle lihalle riittää kevyt marinointi ennen paistamista. Parhaimmillaan liha on sisältä hieman punaisena, sisälämmöltään 57 asteisena.
Aina toimiva lisäke on minttuhyytelö, tällä kertaa testasin minttu-rakuunahyytelöä, joka oli ehkä vieläkin parempaa.
Karitsan paahtopaistit
600-800 g
karitsan paahtopaistia (= 4 kpl)
Marinadi
1/2 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
punaviinia
1/2 dl ruokosokeria
3 kpl
valkosipulinkynttä
½ dl
tuoretta rosmariinia
½ dl
tuoretta minttua
mustapippuria
myllystä
suolaa maun
mukaan
koristeluun
tuoretta rosmariinia
tarjoiluun
minttuhyytelöä
Sekoita
marinadin ainekset kulhossa ja laita paahtopaistit marinadiin maustumaan noin
tunniksi, huoneenlämmössä. Ota lihat
marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla. Paahda lihat nopeasti pannulla molemmin
puolin kauniin värisiksi. Laita lihat
uunivuokaan ja paista n. 175 asteisessa uunissa, kunnes
paistin sisälämpötila on 57 astetta. Anna lihojen vetäytyä folion alla muutama
minuutti ennen tarjoilua. Leikkaa ohuiksi siivuiksi tarjoiluvadille tai
lautasille ja koristele rosmariinilla.
Tarjoile
valkosipuliperunoiden, vihreiden kasvisten ja minttuhyytelön kera.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti