keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Fenkolilla maustettu raparperipaistos

Raparperi jos mikä kuuluu kevääseen. Mitä nopeammin sitä pääsee maistelemaan, sitä parempi.
Nyt oli vuorossa perinteinen kaurapohjainen paistos - vaniljakastikkeen kera.



Koska ensimmäiset kevään raparperini olivat kasvaneet ulkomailla, päätin tällä kertaa  kokeilla Tukholman Kungsholmenilla kokkaavan ruokastylisti Ylva Bergqvistin ideaa: Laitoin perustaikinan sekaan hieman murskattuja fenkolinsiemeniä. Siitä syntyi ainakin minusta oikein hauska lakritsainen makuvivahde.


Fenkolilla maustettu raparperipaistos

(6-8 annosta)

1,5 dl speltti- tai vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1dl ruokosokeria
1,5 tl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
2 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä

1 kg raparperia
0,5 dl ruokosokeria

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä tarjoiluun
tuoretta minttua koristeluun


Kuori ja pilko raparperit noin 1 cm paloiksi voidellun uunivuokan pohjalle. 
Sirottele päälle ruokosokeria. 
Hienonna fenkolinsiemet morttelissa. 
Kaada kulhoon jauhot, kaurahiutaleet, fenkoli sekä ruoko- ja vaniljasokeri. 
Sekoita huolella. Lisää joukkoon rypsiöljy ja nypi taikina muruiseksi.

Kaada taikinamurut raparperien päälle.

Paista miedossa uunissa (150 astetta) puolitoista tuntia. 
Hidas paistaminen hauduttaa raparperit herkullisiksi ja taikina saa kauniin ruskean pinnan.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.




Terveisin,




Ei kommentteja: