tiistai 21. huhtikuuta 2015

Hunajasima on kaikkien simasuiden herkku

Vappu lähestyy ja pian on aika laittaa sima tekeytymään. Tänä aamuna pullotin innolla hunajasiman.
Toivottavasti sitä saa nyt kutsua simaksi, vaikka perinteiset fariinisokeri ja sokeri onkin korvattu kotimaisella hunajalla:).


Pullojen pohjalla olevat rusinat lepäävät vielä paikoillaan, mutta muutamien päivien kuluessa ne kertovat simani valmistumisesta nousemalla pintaan.


Hunajasima

4 litraa vettä
450 g kotimaista hunajaa
2 sitruunaa
ripaus hiivaa (n. 1/5 tl)

pullotuksen
rusinoita
sokeria


Kiehauta osa vedestä ja kaada se hunajan päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehu. Lisää haaleaan seokseen hiiva, n. 1/5 tl. Anna käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja halutessasi muutama rusina.
Sima valmistuu viileässä paikassa noin viikossa, huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.

Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. 
Säilytä sima viileässä ja nauti noin viikon kuluessa.


Resepti on Hunajalla höystettyä -blogista, jota kirjoittavat Suomen Mehiläishoitajain Liiton 
viestintäammattilaiset Mari Koistinen ja Tuula Lehtonen.





Terveisin,

Ei kommentteja: