sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Ruusumarinoitua lohta

KESÄKEITTIÖ
 
 
Minttumaarian aikaan kukkivat ruusut ja yrtit ovat parhaimmillaan. Pitkästä aikaa lämmin kesäpäivä houkutteli minutkin puutarhan antia kokoamaan. Päätin marinoida lohta ruusumarinadilla.
 

Kotipihan ruusut toimivat tällä kertaa inspiraationa ja koristeina. Keräsin huolella talteen kaikki ruusupensaiden alla olevien kielopetien päälle pudonneet terälehdet.


Itse marinadissa käytin Tertin kartanon ruusuhyytelöä, joka on valmistettu kartanon omien kurtturuusujen terälehdistä. Ruusunlehtien lisäksi marinadissa maistuvat mm. kirpeä sitruuna ja mausteinen minttu.


Ruusumarinoitu lohi

600 g ohueksi viipaloitua tuoretta lohta
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 rkl ruusunterälehtihyytelöä
oliiviöljyä
 2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
tuoretta persiljaa ja ruohosipulia hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria (ja suolaa) myllystä

Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää siihen oliiviöljy, valkosipuli ja lämmitetty ruusuhyytelö. Leikkaa minttu, ruohosipuli ja persilja hienoksi ja yhdistä öljyyn. Aseta ohuet lohiviipaleet lautaselle niin, että lautasen pohja peittyy. Jauha pippuri ja halutessasi suola myllystä lohen päälle. Kaada marinadi lohen päälle ja anna marinoitua hetki ennen ennen tarjoilua. Koristele mintulla ja ruusun terälehdillä.
Tarjoile uuden sadon perunoiden tai saaristoleivän kera.


Kesäkeittiössä yrtit ja valkosipulit pilkottiin maalaishenkisesti vähän krouvimmin ottein.


Lopuksi nautimme ruusumarinoidun lohemme Tammisaaressa leivotun
Backersin luomutilan saaristolaisleivän päällä.  
 
Terveisin,
 
 

Ei kommentteja: