Kotigrillit käyvät kuumina siitä huolimatta, että Lapissa sataa lunta ja etelään on luvattu kesän kylmintä päivää. Juhannuksenakaan ei tänä vuonna lyödä lämpöennätyksiä ainakaan mittarin yläpäässä.
Kun ruoanlaitosta haluaa päästä helpolla, kannattaa grillin antimien kaveriksi silputa helppo varhaiskaalilisuke. Tuoreessa alkukesän kaalissa ja murea rakenne ja herkullinen maku. Pikantin aromin siihen saa kuminasta.
Kuminainen kastike syntyy helposti oliiviöljystä, kuminansiemenistä ja sitruunamehusta.
Ohjeen olen löytänyt Sami Tallbergin Villiyrttikeittokirjasta.
Varhaiskaali-kuminasalaatti
1 nuori varhaiskaali
1-2 tl kuminansiemeniä
0,5 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
ripaus raastettua sitruunankuorta
merisuolaa ja pippuria myllystä
Hienonna kaali veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile.
Salaatti sopii sekä alku- että lisäkesalaatiksi.
Terveisin,
2 kommenttia:
oho. tää oli jännää ja uutta mulle. pitää kokeilla joskus!
http://bettinaw.blogspot.fi/102
Kiva kuulla. Maku on raikas ja ainakin itse ihastuin siihen. Sami Tallberg on suosikkini.
Lähetä kommentti