maanantai 2. joulukuuta 2013

Riivin raavin raastin - keramiikasta

JOULUKALENTERI


Vuoden ensimmäisiltä joulumarkkinoilta hankin joululahjan itselleni! Miten itsekästä... mutta ei kuitenkaan. Ajattelin tulevia jouluvalmisteluja, jotka ilomielin teen perheen ja lähipiirin iloksi.

Keittiöni vanha ja väsynyt raastinrauta vetelee viimeisiä eikä siitä ole kumppaniksi raastamaan ja hienontamaan kaikkea, mitä joulun herkuissa ja ruokalahjoissa tarvitaan.

 
Keraamiset raastimet tehdään käsin Porvoon pajassa. Kivitavarasavesta muotoillut raastimet lasitetaan 1250 C°:ssa ja ne kestävät kovaakin käyttöä.
 
Karhealla raastinpinnalla voi raastaa erittäin hienoksi porkkanoita, omenoita ja sipulia...
 
 
..pähkinöitä, suklaata, inkivääriä ja tietysti parmesanjuustoa.
Aromit ovat parhaimmillaan.
Ja mikä parasta... raastin on todella helppo puhdistaa juoksevan veden alla tai astianpesukoneessa.
 
Olinpa järkevä... täytyy toivoa, että joulupukki huomaa ostaa minulle hömppälahjoja:).
 
 
 
Terveisin,
 



Ei kommentteja: