sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Sorsaa ja stiltonkastiketta - sorsapuiston innoittamana

JOULUKALENTERI


Toisen adventin ruoka sai innoituksen valtakunnan itsenäisyyspäiväjuhlien sorsapuistosalista, jossa presidenttiparin juhlavieraat nauttivat suomalaisia herkkuja notkuvista pöydistä.

Valmistin sorsan rintafileitä ja  kermaista kastiketta stiltonjuustosta ja pihlajanmarjahyytelöstä. Lisäkkeeksi kotimaisia juureksia ja sieniä.



Sorsan rintafileitä ja stiltonkastiketta

4-6 sorsan rintafilettä
pippuria
(suolaa)
 
Mausta fileet. Asettele ne kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Paista molemmin puolin, kunnes fileet ovat kypsiä. Sorsa on kypsänä mureimmillaan.
 
 
Stiltonkastike
 
2,5 dl sorsa- tai riistalientä
2 dl kermaa
2-3 rkl pihlajanmarjahyytelöä
1-2 rkl Stilton sinihomejuustoa
 
Kuumenna liemi, lisää pihlajanmarjahyytelö, sinihomejuusto ja lopuksi kerma. Keitä kokoon.
 Vatkaa sauvasekoittimella ennen tarjoilua.
 

Stiltonia on valmistettu Englannissa jo 1700-luvun alusta lähtien. Sen valmistus on tiukasti rajattu Leicestershiren, Nottinghmashiren ja Derbyshiren kreivikuntien alueelle ja vain muutamalle meijerille. Minun Stiltoni löytyi Kulloon kartanon Butiken på landetin jouluherkuista.
 
 
Lisäkkeeksi paistoin pannulla kuutioitua sellerinjuurta ja tatteja, jotka maustoin
tuoreella timjamissa ja mustapippruilla.
Uunissa paahtuivat herkullisen makeiksi pikkusipulit ja nauriit.
 
 
Hyvää toista adventtisunnuntaita!

Ei kommentteja: