torstai 31. tammikuuta 2013

Rullalla vietnamilaisittain

AASIA
 
Vietnamilaisen keittiön suosio kasvaa. Japanilaisen, kiinalaisen, korealaisen ja intialaisen jälkeen se onkin taas uusi, mielenkiintoinen makumaailma. Kansallinen kanakeitto Pho on monelle tuttu.
Uudempaa ovat käsintehdyt vietnamilaiset rullat. 
 
Helsinkiläinen Ravintola Rulla valmistaa vietnamilaisia rullia tilauksesta. Rullan rullia myyvät myös muutamat erikoisruokakaupat. Itse hankin rullan tuoreeltaan Anton & Antonista, joka otti rullat myyntiin hiljattain.
 
 
Ensimmäinen rullasettini sisälsi riisipaperiin käärittyinä yhdistelmät katkarapuja ja ylikypsää porsaankylkeä sekä ylikypsää ankankoipea ja hillottua luomuomenaa.
Kaikki rullat sisältävät lisäksi erilaisia salaatteja, minttua, korianteria, sinimailasen itua ja koristeena vesikrassia. Lisäksi rullissa on riisivermiselliä.
Rullia dipataan kastikkeeseen, jonka maku syntyy esimerkiksi kalakastikkeesta, riisiviinietikasta, ruoko- ja palumusokerista, limemehusta ja chilistä. Rulla-ravintolan kastike oli ohutta ja kullankeltaista. Chilistä ja kalakastikkeesta voi saada myös tuhdimman punaisen dippikastikkeen.
 
 
Toinen rullasetti oli seesamilla marinoitua lohta avocadon tai sitruunahyytelön kera.

 
Rullat ovat mielenkiintoinen vaihtoehto japanilaiselle sushille. Ne edustavat tämän hetken trendikästä sormiruokaa, kevyttä ja sopivan etnistä. Laadukkaat raaka-aineet ja käsityö varmistavat myös laadukkaan lopputuloksen. Kuopuksen mielestä suhsit vievät kuitenkin vielä voiton.
 
Terveisin, 


PS. 31.1.2013 ilmestyneessä Anna-lehdessä on ravintolapäivän perustajan Olli Sirénin resepti vietnamilaisille riisipaperirullille. Tässä linkki HS:n ohjeeseen.

4 kommenttia:

Adaliaana kirjoitti...

Näitä meillä syödään ihan kotona itse tehtyinä lähes viikottain... :) Hauskaa lukea eri blogeista hehkutusta meidän arkiruoasta! :D

Marja B. kirjoitti...

Aika hauskaa... miten sinö olet alun perin bongannut vietnamilaiset rullat?

Adaliaana kirjoitti...

Mieheni suku on alunperin Vietnamista kotoisin. Anoppini on melkoinen kokki itse, joten usein syömme heillä hänen tekemäänsä ruokaa. :) Kääryleet ja naudanlihaversio phosta ovat siis aika tuttua kauraa!

Marja B. kirjoitti...

Ilmankos! Sinun pitäisi oikeastaan antaa ohjeita ja ideoita näihin vietnamilaisiin ruokiin! Haaveilemme Hanoi-visiitistä ja minua on mm. siksi alkanut kiinnostaa vietnamilainen ruoka myös itse tehtynä. Tähän asti olen maistellut vain sitä vain ravintoloissa.