Blinit ovat minusta parasta, mitä joulunjälkeiseen ruokaelämään kuuluu. Ei siis mikään ihme, että nautimme ensimmäiset bliniherkut jo uutena vuotena. Höysteenä oli muikunmätiä ja punasipulia sekä siianmätiä ja kananmunaa ja tietysti venäläisen keittön herkkukermaa, smetanaa.
Ihanaa on myös se, että bliniviikot jatkuvat. Höysteeksi sopivat eri mätien lisäksi myös graavi tai kylmäsuolattu lohi, suolakurkut ja hunaja tai metsäsienisalaatti. Myös katka- tai jokiravuista, sipulista ja crème fraichêsta tehty vaahto. Päälle vastarouhittua mustapippuria myllystä.
Perinteisesti olen aina paistanut tattariblinejä. Tämän vuoden bliniviikkoihin kuuluu kokeilla uutta reseptiä, perunablinejä.
Perunablinit
(12 kpl)
3 isoa (300 g) jauhoista perunaa
5dl maitoa
2 dl kermaviiliä
20 g hiivaa
1 dl ohrajauhoja
2 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa (keltuaiset ja
valkuaiset erillään)
voita paistamiseen
Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä ne, kuori ja raasta. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa sekaan kermaviili, jauhot, keltuaiset ja perunaraaste. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varoen taikinaan. Paista blinit kullanruskeiksi miedolla lämmöllä, jotta ne kypsyvät myös sisältä.
Perinteisten tattariblinien resepti löytyy aikaisemmasta postauksestani.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti