keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Tonnikalasalaattia kesälounaaksi

KESÄKEITTIÖ


Aurinko hellii nyt ainakin Etelä-Suomessa. Se saa ajatukset rientämään eteläisimmille maille - myös ruokamaailmassa. Tonnikalasalaatti on tuttu herkku Nizzan maisemissa ja Välimeren rannoilla. Ja miten hyvältä se aina välillä maistuukaan! Perussalaattia voi varioida oman maun mukaan.



Tonnikalasalaatti
2 ruukkua kerä-tai jääsalaattia
1 rasia miniluumutomaatteja
1/2 tuore kurkku
1 punasipuli ohuina renkaina
6 keitettyä munaa lohkoina
2 rasiaa tonnikalapaloja öljyssä
1 dl mustia oliiveja

Kastike
 1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoviinietikkaa
valkosipulia
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa tai rakuunaa silputtuna

Nizzalainen versio
Yllä olevaan perussalaattiin lisätään:
300 g vihreitä papuja keitettyinä
4-8 keitettyä perunaa lohkoina
anjovifileitä

Extra:
Jos on oikein viitseliäs, voi etenkin palkkapäivänä tai loman kunniaksi,
purkkitonnikalan sijaan grillata tai paistaa salaattin tuoreita tonnikalafileitä.
Niistä saa vielä lisää kesän makua.


Terveisin,




1 kommentti:

Marie Elisabeth kirjoitti...

Salaatit on niin parasta kesässä. Ohjeesi otan mielelläni mukaani, maistuu taatusti koko perheelle.
Luin päivityksiä taaksepäin, mielenkiintoisia ja monipuolisia päivityksiä. Suomen suvi on kaunis!