torstai 12. heinäkuuta 2012

Vuohenjuustosaattia ja auringokukkasämpylöitä

KESÄKEITTIÖ


Salaattilounaiden sarja jatkuu kesäkeittiössämme. Nyt on vuorossa vuohenjuustosalaatti, jota maustavat viikunat, pinjansiement ja parmesaani. Lisukkeena tuoreita itseleivottuja sämpylöitä.



Vuohenjuustosalaatti

2 ruukkua tammenlehväsalaattia
1 rasia luumukirsikkatomaatteja puolitettuina
1 kurkku kuutioina
2 keltaista paprikaa kuutioina
5-6 kuivattua pehmeää viikunaa paloina
tuoretta basilikaa ja salviaa
1 dl pinjansiemeniä
200 g vuohenjuustoa
1 dl parmesaanilastuja

Ranskalainen vinaigrettekastike

1 dl oliiviöljyä
1 1/2 rkl viinietikkaa
1 tl dijoninsinappia
mustapippuria myllystä


Iso vadillinen sämpylöitä hupeni huikeaa vauhtia. Lisäsin perustaikinaan auringokukansiemeniä.
Ja voitelin sämpylät maidon ja hunajan sekoituksella. Ripottelin pinnalle seesaminsiemeniä.
Sämpylöistäni tuli rosoisen rustiikkeja, mutta ah - niin herkullisia.



Terveisin,

Ei kommentteja: