torstai 24. marraskuuta 2011

Joulutorit osana berliiniläistä joulun odotusta

PIKKUJOULUN ALLA


Berliinin joulutorit ja -markkinat ovat kuuluisat. Lähes kaikille kaupungin pienille toreille ja pääkatujen varteen rakennetaan pieni markkinapaikka joulukojuineen. Tarjolla on ruokaa ja rihkamaa, käsitöitä ja tunnelmaa.Viime viikonloppuna osa joulukojuista oli vielä rakenteilla ja uskon, että nekin
 avautuvat viimeistään tulevana pikkujouluna.Potzdamer Platzilla ei ollut pakkasta, mutta talven tunnelmaa haettiin tykkilumen avulla tehdystä pulkkamäestä. Lapset ja lapsenmieliset jonottivat päästäkseen liukumaan lumista kaupunkirinnettä alas!Makkara tuntui oleva ehdoton suosikkituote. Tässä syntyy Berliinin nakkikioskien kuuluisuus, currymakkara.

Minun mieleeni tämä currymakkara tulisine kastikkeineen ei ollut. Kaupunkilegendan mukaan kuitenkin jopa entinen liittokansleri Schöder oli Kudamn-ostoskadun kulman nakkikioskissa jonottanut omaa vuoroaan. Nakkikioski tarjoilee tuotteet posliinilautasella ja juomaksi saa vaikka shampanjaa. Legenda kertoo myös, että Schöderin silloinen vaimo olisi ollut kasvissyöjä. Ei siis ihme, että makkarat piti syödä ulkona:).


Mielenkiintoinen konsepti olivat myös kalasta tehdyt kylmät sämpylät. Tarjolla oli uskomattoman monia eri makuja. 

Juomasuosikkeja näyttivät olevan berliiniläinen vaalea vehnäolut, Berliner Weiss ja kuuma hehkuviini, Glühwein.


Jälkiruoaksi saattoi ostaa suukkoja (Schaumküsse), jotka olivat kooltaan ja ilmeeltään upeita.

Näistä herkuista voisi myös kotimainen Brunbergin suklaatehdas ottaa tuotekehitysmallia. Näyttävät kuorrutteet ja koristelut saivat perinteiset pusut näyttämään ihan uudenlaisilta, salonkikelpoisilta herkuilta.
 

 
Terveisin,

Ei kommentteja: