keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Sadonkorjuujuhlat

LUOMUA JA LÄHIRUOKAA


Viime viikolla rakensimme herkkupöydän ja kutsuimme hyvän ruoan terveellisen elämän ystäviä nauttimaan siitä. Kattaukseen valittiin uusi kangas, Anna-Maija Metsolan Annansilmä, joka on Marimekon syksyn malliston uutuuksia.






 Buffet-lounaan lämpöisinä ruokina olivat juuressosekeitto ja uuniperunat.



Folioon käärityt Rosamunda-uuniperunat muhivat kypsiksi uunissa. Lopuksi ne saivat kruunukseen savulampaasta ja Crème Fraichesta valmistetun täytteen.


Juuressosekeitto syntyi maa-artisokasta, purjosta, perunasta ja bataatista.
Sen makukerma maistui piparjuurelle.




Vuohenjuustosalaattiin valittu Verneri-juusto tehdään pienessä kotimaisessa juustolassa. Salaatin kuutamokuivatut tomaatit muhivat uunin lämmössä yön yli ja saavat herkullisen täyteläisen maun.


Leipätarjottimelle koottiin luomuleipää ja Luomu Ingmariinia.


Juomatarjoiluun kuuluivat Helsingin Kauppahallista hankittu tuorepuristettu omenamehu, kevyt italialalinen luomuvalkoviini sekä raikas suomalainen lähdevesi.


Jälkiruokana oli kerroksista rakentuva karpalo-kimara.


Syksyn hehku ja sadonkorjuun runsaus haluttiin kattaukseen ja kukkiin.


Ja lopuksi. Kahvipöydän atimiksi valittiin itse tehdyt minimuffiinit. Kruunuksi ne saivat koristelun vaniljarahkasta ja kermavaahdosta sekä kahvinpavuista ja suklaarakeista.




Terveisin,

Ei kommentteja: