keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Mukavia Lappuliisoja

SADONKORJUUN KEITTIÖSSÄ


Marimekko on tuonut sadonkorjuun keittiöhetkiin hauskat ja piristävät Lappuliisat, pyöreät patalaput, patakintaat, essut, tabletit, keittiöpyyhkeet ja servetit. Designer Maija Louekari on taas oivaltanut, mikä vetoaa suomalaisiin.

Lappuliisoissa yhdistyvät 70-luvun värit ja kuosit tämän hetken muoti-ilmiöön. Samaan aikaan, kun Marimekon unikot, tasaraidat ja muut klassikot vyöryvät esiin New Yorkin Manhattanilla tänään avattavasta, Madison Squaren tuntumassa sijaitsevasta, Fifth Avenuen lippulaivamyymälästä, me suomalaiset olemme hullaantuneet seuraavan sukupolven retroon. Pääkaupunkiseudun pyöreät Lappuliisat on myyty loppuun. 

Surumielisenä ostin viimeisen patalapun, joka jäi toistaiseksi ilman toisen käden kaveria. Uusia saa odottaa kolme viikkoa. Hankin siis patakintaan toisen patalapun tuuraajaksi - ja vaativiin suorituksiin. Minulla kun on taipumus saada palohaavoja ranteisiin uuniruokia tehdessäni.Kun pyöreitä Lappuliisoja taas saa, hankin alla olevan hypnoottisen violetin kuosin.
Värikylläisiin kokeiluihin sopi keittää syksyltä hehkuvaa punajuurikeittoa, joka on helppo ja nopea valmistaa. Höyryävän kattilan ääressä Lappuliisani pääsivät mukaan punajuuren pyöreisiin.

Punajuurikeiton resepti löytyy aikaisemmasta postauksestani, klikkaa tästä.


Terveisin,

1 kommentti:

Marie Elisabeth kirjoitti...

Hauskat patalaput! Ymmärrän hyvin että on myyty loppuun. Syksyiset värit kiehtovat.
Kuva houkutteli punajuurikeiton tekoon. Viikonloppuna voisi kokeilla, kiitos sinulle :)