lauantai 14. huhtikuuta 2018

Kahvilla Vanhan Porvoon Glassikossa

Vanhan Porvoon Glassikko avasi ovensa reilu vuosi sitten 1700-luvun puutalossa Vanhan Porvoon Kirkkotorilla, upean Porvoon tuomiokirkon kupessa. Tällä viikolla Nyt.fi kriitikko hehkutti ravintolakokemuksiaan neljän tähden edestä. Porvoolaisena on pakko olla kriitikon kanssa samaa mieltä.


Glassikon isäntänä toimii Michelin-kokki Samuli Wirgentius, joka rakensi ravintolan perheensä entiseen kotiin. Wirgentius on porvoolaistunut joitakin vuosia sitten ja vaikuttanut myös kaupungin muissa ravintoloissa. Oma Glassikko syntyi, kun oli sen aika. 
Myös tänään isäntä oli itse töissä, pelmahti ovella vastaan kokkiasussaan.
Vanhan puutalon henki on läsnä pienissä ravintolasaleissa. Kakluunit korostavat tunnelmaa. 
Koska salit olivat täynnä brunssivieraita, päätin olla ottamatta valokuvia sisätiloista.
Ovesta sisään tullessa astutaan kahvila- ja jäätelötiskin ääreen.


Glassikko tarjoilee lounasta tiistaista torstaihin. Perjantai on pyhitetty pizzalle ja viikonloppuisin, lauantaina ja sunnuntaina saa brunssia kymmenestä neljään. Osuimme tänään paikalle brunssiaikaan, mutta halusimme tällä kertaa nauttia vain kahvitarjoilusta. Sekin onnistui. Ja yhden hienoimman kevätpäivän kunniaksi päätimme nauttia kahvit ulkona terassilla. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna!Terassilla on upea näköala vanhaan kirkkoon ja kellotapuliin. Kadulle pystytyt pöydät ovat osa säätely-Suomea. Terassirakennelmaa niiden alle ei ole saanut rakentaa. Alue on rajattu kukkaistutuksin. Ajotie vähentää viihtyisyyttä, mutta aurinkoinen tunnelma korvaa puutteen. Kaikki pöydät täyttyvät kahvittelijoista.

Kahvilan makealla listalla oli klassikko Tarte tatin. Ja modernimpi tuulihattu French Breast, joka vei mokan ja pähkinän makumaailmaan. Ja tietysti talon oma Porvoon jäätelötehtaan jäätelö, johon Glassikko nimikin viittaa. 


Graavilohileipä rakentui makealle, tummalle saaristoleivälle, perunapedille ja sai päälleen vielä uppomunan. Maistui herkulliselta. Ja runsaudessaan tuntui jo lounaalta.


Kahvit tarjoiltiin kauniista vanhan ajan posliinikupeista - Glassikon tyyliin sopien.
Jäätelöannokset näyttivät olevan suosiossa. Itse päätin taas kesän koittaessa palata herkuttelemaan sellaisella.  Ja tietty koko brunssille, sopivan hetken tullen.


Terveisin,

Ei kommentteja: