sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Lohifileitä ranskalaisittain mantelivoissa

Pariisilaisia ystäviäni ajatellessani päätin kuin automaattisesti valmistaa tänään ruokaa ranskalaisittain. Lohifileet mantelivoissa ovat herkullisia, helppoja ja perin ranskalaisia. Paahdetut mantelilastut ja kevyesti ruskistunut voi ovat uskomattoman herkullinen yhdistelmä maukkaan lohen kanssa.



Lohifileitä mantelivoissa - Filets de saumon aux amandes

4 annospalaa lohifilettä (150-200 g/henkilö)
0,5-1 dl spelttisihtijauhoja
mustapippuria
(suolaa)*
150 g normaalisuolaista voita
50 g mantelilastuja
1/2 sitruunan mehu
1/4 nippua tuoretta persiljaa silputtuna
tarjoiluun parsakaalia tai vihreitä papuja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pilko lohifilee 150 -200 g annospaloiksi ja kuivaa palat talouspaperilla. Leivitä palat molemmin puolin spelttijauhossa ja rouhi päälle mustapippuria myllystä (ja halutessasi ripaus suolaa). Sulata n. 75 g voita pannulla ja paista fileepaloja molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Nosta kalat uunivuokaan ja laita uuniin n. 3 minuutiksi.

Paahda mantelilastut kuivalla pannulla, niin, että ne saavat hieman väriä. 
Ruskista n. 75 g voita, lisää joukkoon sitruunamehu ja silputtu persilja. 
Kaada voisula uunivuokaan kalapalojen päälle. Ripottele lopuksi päälle paahdutut mantelilastut. 
Tarjoile parsakaalin tai vihreiden papujen kera.



Valitsin tällä kertaa kalafileen kaveriksi parsakaalia (brocoli), mutta myös pitkät vihreät pavut (haricot verts) sopivat maukkaan kalan kanssa aivan loistavasti.


Bon Appétit,


*TERVEYSTIETOISEN SUOLAMÄÄRÄ
Ilman lisättyä suolaa tämän n. 800 g lohiannoksen suolamäärä on n. 2,1 g, 
mikä tekee n. 0,5 g annosta kohden.

Uusimpien suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan
 suolan saannin tulisi olla enintään 5 g/vrk eli niukka teelusikallinen/vrk. 
Terveydelle hyödyllistä voisi olla vieläkin pienempi määrä, esim. 3 g/vrk.



Ei kommentteja: