lauantai 4. lokakuuta 2014

Ihanan tuoksuvat korvapuustit

LEIVOTAAN

Hyvää kansallista korvapuustipäivää!

Tänään korvapuustien leipominen voi olla haastavaa, sillä ei tiedä pitäisikö tarttua ikiaikaiseen perinteiseen, maitopohjaiseen reseptiin vai eilen Nyt.fi sivustolla julkaistuun helsinkiläisen Cafe Esplanadin leipurin Janita Rossin vinkkeihin, jossa taikina tehdään veteen ja voisulan sijasta käytetään pehmeää voita.

Cafe Esplanad on tunnettu suurista ja erityisen kuohkeista ja herkullisista korvapuusteistaan, Siinäpä siis pähkinä purtavaksi.


Cafe Esplanadin resepti on salaisuus, joten sitä ei netissä julkaistu. Leipurin vinkit voit katsoa tästä.


Perinteiset korvapuustit

0,5 l maitoa 
50 g hiivaa
1 kananmuna
1,5 tl kardemummaa
1,75 dl sokeria
n. 1 kg hienoja vehnäjauhoja
 1- 1,5 dl rypsiöljyä tai voisulaa 

Täytteeksi:
100 g voita
1 dl ruokosokeria
kanelia

Voiteluun: 
1 kananmuna

Pinnalle:  
raesokeria

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja pikkuhiljaa sekoittaen. Alusta joukkoon loput jauhot ja öljy.  Kohota taikina lämpimässä vesihauteessa noin puolen tunnin ajan. 

Kauli kummastakin taikinapalasta kaksi suorakaiteen muotoista ohutta levyä. Levitä pinnalle ohut kerros pehmeää voita ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Kääri rullaksi kuin kääretorttu, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla 12-15 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormella  tai pienellä veitsellä palojen kapea kärki alas pöytään niin, että leikkauspinnat nousevat ylös. 

Nosta puustit leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota vielä hetki. 
Voitele kohonneet korvapuustit kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. 
Paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna puustien jäähtyä liinan alla.




Intoa leivontaan!

Ei kommentteja: