sunnuntai 31. elokuuta 2014

Proteiinipitoiset herneletut ja syyssadon omenat tai puolukat

KOTIRUOKAA

Hernejauhot ovat tänä kesänä olleet in. Päätin kokeilla niitä. Valitsin monista vaihtoehdoista letut, ehkäpä siksi, että halusin löytää jotain, joka olisi myös kuopukseni mieleen.




Proteiinipitoiset rahka-herneletut olivatkin mitä maistuvin iltapala. Tein lettujen seuraksi omenasosetta juuri kypsyneistä pihaomenoista. Viimeistelin annokseni hunajalla.


 Kuopus valitse puolukkahilloa omien lettujensa päälle. Ja totesi, että nämä letut toimisivat myös täytettyinä.




Proteiinipitoiset herneletut


2,5 dl proteiini- tai maitorahkaa
6 kananmunaa
1,5 dl hernejauhoja*
1 dl tuoretta minttua, salviaa ja rosmariinia hienonnettuna
rypsiöljyä paistamiseen
hilloa tai täytettä tarjoiluun

Sekoita rahka ja kananmunat tasaiseksi. Lisää joukkoon silputut yrtit ja hernejauhot. Anna taikinan levätä noin puoli tuntia ennen paistamista. Paista rypsiöljyssä kullanruskeiksi. 
Tarjoile puolukkahillon, omenasoseen, tai raparperihillokkeen kera (ks. ohje tästä). Herkullinen ruokaisa täyte syntyy vaikkapa savusiikatahnasta (ks.ohje tästä.)


*voit käyttää myös tattarijauhoja, molemmista saat gluteenittoman vaihtoehdon. Hyvä vaihtoehto on myös 0,5 dl hernejauhoja ja 1 dl spelttisihtijauhoja.
Kotimaista luomuhernejauhoa tuottavat mm. Malmgårdin kartano ja Arolan tila



Terveisin,

Ei kommentteja: