lauantai 1. helmikuuta 2014

Omenapuusavulla aromisoitua fasaania

MOLEKYYLIRIISTAA

Sain joululahjaksi ruokien savuaromisointiin tarkoitetun savupyssyn. Nyt tuntui sopivalta hetkeltä tutustua molekyyligastronomian maailmaan ja tuprutella savua Malmgårdin kartanosta hankittujen fasaanin rintafileiden mausteeksi.


Tuumasta toimeen. Minun pyssyni mukana tuli kaksi pientä purkillista tuoksulastuja. Vaihtoehtoina olivat hikkori ja omenapuu. Yhteistuumin arvelimme, että omenainen savu sopisi paremmin riistaruokaamme ja siihen siis päädyttiin.

 
Savupyssy ladattiin omenapuulastuilla, jotka tuikattiin tuleen. Tätä ennen valmiit fasaaninrinnat oli kätketty foliohupun alle, jonne savu johdettiin. Puoli minuuttia savustusta ja valmista!
Fasaanien lisäksi myös keittiömme sai hienon aromin, foliokansi kun ei ollut kovin tiiviisti kohdillaan. Mutta tuoksu oli hienostunut eikä se haitannut tunnelmaa.
 
Lopputulos oli herkullinen, savuaromi maistui sopivasti. Ja sopi erityisen hyvin riistalintumme kaveriksi. Ohjeen mukaan savulla voi aromisoida melkein kaikkea drinkeistä äyriäisiin, kalaan ja lihaan. Uutta puuhastelua siis riittää....
 
 
Omenapuusavulla aromisoituja fasaanifileitä
 
6 fasaanin rintafilettä
 
Yrttimarinadi:
2 dl oliiviöljyä
2 tl  timjamia
2 tl  rosmariinia
mustapippuria myllystä
 
Sekoita aineet keskenään ja hiero fasaaninrintojen pintaan. Anna marinoitua vuorokauden ajan. Ruskista rintafileet pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiski. Kypsennä lopuksi 170 asteisessa uunissa noin n. 8 minuuttia niin, että fileet jäävät sisältä punertaviksi.
Laita hetkeksi vetäytymää folion alle ja aromisoi ne omenapuun savulla, savupyssyn avulla enintään 30 sekunnin ajan.
 
 
 
 
Terveisin,
 
 
 

Ei kommentteja: