Thai-keittiössä lisäkkeet eivät ole vain pääruoan täytettä, vaan niillä on tärkeä rooli aterian makutasapainon ja harmonian rakentamisessa. Ne vaihtelevat yksinkertaisesta riisiruoasta mitä herkullisimpiin ja pikanteimpiin makuelämyksiin.
Tällä kertaa päätin kokeilla parsan ja katkarapujen yhdistelmää. Se on meillä Suomessakin suosittu kevätruoka, mutta uusilla "lämpöisillä" mausteilla höystettynä se sopii myös sydäntalven pakkaskauteen - lisäkkeeksi tai suomalaisittain alkupalaksi.
Paistettua parsaa ja jättikatkarapuja thaimaalaisittain
(2-3 annosta)
2-3 valkosipulin kynttä
1 tl valkosipulitahnaa*
2 ruokalusikkaa öljyä
nippu tuoretta vihreää parsaa
6 jättikatkaravunpyrstöä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 tl sokeria
valkopippuria myllystä
2 rkl vettä
Hienonna valkosipulinkynnet morttelissa. Valmistele parsat.
Kuumenna öljy wok-pannussa kuumaksi ja lisää hienonnetut valkosipulit,
parsat ja valkosipulitahna pannuun. Paista 3-4 minuuttia.
Lisää jättikatkaravut, soija- ja osterikastike, sokeri, vesi ja pippuri.
Kuumenna parin minuutin ajan, kunnes katkaravut ovat kypsyneet.
*Valkosipulitahna (paistettu)
20 keskikokoista valkosipulin kynttä
suolaa
4 rkl oliiviöljyä
Hienonna valkosipulit ja suola morttelissa. Paista seos öljyssä, kuumalla pannulla kullanruskeaksi.
Erottele valkosipuliseos öljystä ja jäähdytä öljy. Sekoita jäähtynyt öljy uudelleen valkosipulien joukkoon ja purkita ilmatiiviisti. Säilytä jääkaapissa.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti