sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Talvi-illan raclette

TALVIRUOKAA
 
Hiihto- ja ulkoilupäivä sopii päättää yhdessä raclettepannun äärellä valmistettuun ateriaan.
Perusraaka-aineina ovat ranskalainen, tuhdisti rasvainen Savoijin maakunnan Raclette-juusto sekä naudan tai poron file.
 
 
Tällä kertaa jätimme väliin perinteiseen raclette-ateriaan kuuluvat hillosipulit, keitetyt perunat ja etikkurkut. Otimme sen sijaan pannulle runsaasti kasviksia: kesäkurpitsaa, salottisipuleita, parsakaalia, paprikaa, porkkanaa ja suppilovahveroita.


Oli mielenkiintoista katsoa, millaisia lautaskokonaisuuksia sai kulloinkin rakennettua. Kovin monta ei voinut syödä, sillä proteiinipitoinen liha ja tuhti juusto täyttävät nopeasti.
Tarjolla oli aitoja ja puhtaita makuja, jotka tarvitsivat päälleen vain ripauksen pippuria myllystä.

 
Terveisin,

Ei kommentteja: