keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kesän makua ja proteiinia helposta kotijuustosta

KOTIRUOKAA


Kesä maistuu kielellä. Olen herkutellut uusilla perunoilla ja tillillä. Kaveriksi olen voidellut siivun tummaan ja siirappista Jurmo-saaristoleipää. Maanläheisten, konstailemattomien makujen kaveriksi päätin valmistaa myös tänä keväänä oppimaani kotijuustoa. Se on vähärasvainen herkku, joka sisältää paljon proteiinia. Koristeltuna se on myös silmänruokaa.


 
Kotijuusto
3 l maitoa
1 l piimää
1 kananmuna
1 tl suolaa
Koriteeksi syötäviä kukkia
 (esim sipoolaiselta yrttipuutarha Ahlbergilta)

Keitä maitoa ja piimää niin kauan, että hera erottuu niistä. Siivilöi juustoaines talteen ja sekoita siihen kattilassa kananmuna ja suola. Kaada seos siivilään tai juustomuottiin ja anna valua yön yli jääkaapissa.
Kumoa lautaselle ja koristele. Tarjoile esimerkiksi tuoreiden marjojen tai raparperihillokkeen kera.
Minun raparperihillokkeeni resepti löytyy tästä.


Kotijuusto onnistuu hyvin myös laktoosittomista maito- ja piimäjuomista. Sen voi myös tehdä rasvattomista maitotuotteista, jos haluaa painottaa proteiinia. Suolaa kannattaa lisätä oman maun mukaan - mitä vähemmän suolaa, sitä terveellisempi lopputulos.


Terveisin,

Ei kommentteja: