Vuosi sitten vietin juhannusta helteisessä Madridissa. Kaupunki on toinen toistaan ihanampien tapasravintoloiden luvattu maa ja teimme aikamoisen makumatkan siinä samalla.
Nyt, kotoisampaa juhannusta suunnitellessani mieleeni muistuivat huikean herkulliset pikkuburgerit - tyttäreni yllättävä lounasvalinta! Eivät olisi grillatut minihampurilaiset mikään huonompi herkku kotimaassakaan - kesäkeittiön grillikauden ja vaikkapa yöttömän yön juhlan kunniaksi. Vichy Catalan voisi vaihtua lähdevedeksi ja sangria kuohujuomaksi.
Hauskaa Espanjan burgereissa oli niiden pieni koko, mutta kukapa
estää isoon nälkään grillaamasta isompiakin pihvejä, vaikka Amerikan barbeque -tyyliin.
Valitse hyvää nauhdan jauhelihaa, ja tee siitä pihviseos lisäänmällä
pippuria ja rypsiölyjä ja ripaus suolaa, jos koet sen tarpeelliseksi.
Muotoile pihvit ja grillaa ne kuumassa grillissä molemmilta puolilta, pari minuttia per puoli.
Grillaa nopeasti myös sämpyläpuolikkaat ja täytä ne rucolalla, ohuilla punasipulirenkailla,
tomaatilla, cheddarjuustolla ja hedelmäisellä burgerkastikkeella.
Koristele tuoreilla yrteillä makusi mukaan.
Cheddarin voit halutessasi korvata vuohenjuustolla.
Suuren osan raaka-aineet saat halutessasi luomuna ja vaihteeksi
voit kokeilla pihveihin myös lampaan jauhelihaa.
Hedelmäinen espanjalainen burgerkastike:
2 prk mangososetta
2 punaista tuoretta, mietoa chiliä
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria
Burgersämpylät:
Leivo sämpylät oman suosikkireseptisi mukaan joko vehnä- tai sämpyläjauhoista.
Joukkoon voit lisätä myös kauraleseitä. Mitoita koko idean mukaan - miniburgerit ovat herkkua myös silmille. Kohtoa sämpylät hyvin ja voitele ne lopuksi veden ja hunajan
sekoituksella ja lisää päälle seesaminsiemeniä.
Toivoa vain sopii, että sade taukoaa ja aurinko hellii juhannusgrillaajia.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti