sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Parsabrunssi on varma kevään merkki

KOTIRUOKAA


Parsa kuuluu kevääseen. Tällä kertaa annoimme parsakeittimen vielä levätä kaapissa ja paistoimme parsat pannulla. Lisäkkeeksi valmistimme tomaattisalsaa ja hunajaisia siitakesieniä.





Valmista ensin lisäkkeet ja kuori parsat. Kuumenna sitten paistinpannu ja lisää vähän oliiviölyä.
Paista vihreitä parsoja molemmin puolin noin 5 minuuttia.
Purista päälle sitruunamehua ja ripottele mustapippuria. Aseta tarjolle lisäkkeiden kanssa.


Tomaattisalsa
4 tomaattia
1/2 keltasipulia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hienonnettua basilikaa tai persiljaa


Hunajaiset siitakesienet
Paista sienet pannulla kypsäksi.
Kaada joukkoon juoksevaa hunajaa
ja ripottele päälle mustapippuria.

Nauti parsat hyvässä seurassa, keväisessä brunssipöydässä.
Kuohuviini juhlistaa tunnelman.

Terveisin,

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Herkullista parsaa lisäkkeineen! Hieman perässä tulemme, sillä vasta eilen joimme ensimmäiset terassikahvit. Huomenna on tarkoitus tehdä parsaa osana vappuaaton illan ruokaa.

Sinulle ja teille kaikille toivottelen hauskaa vappua! Jos menette Ullanlinnalle, viekää minultakin terveiset.

Marja B. kirjoitti...

Kiitos samoin, oikein hyvää vappua teille. Ja herkkuhetkiä parsan ja muiden kevätruokien ääressä!