perjantai 30. syyskuuta 2011

Puuteria hiuksiin

MARIA NILA

Kävin tällä viikolla kampaamossa. Kuvailin kampaajalleni Timolle seikkailujani luonnon helmassa ja valittelin sitä, että kaikissa tilanteissa hiukset eivät ole ryhdikkäät. Kukaan ei ole niin turhamainen, että raahaisi monen hiustuotteen beauty boxia vaellukselle - en edes minä:).

Kampaajani kuunteli tyynesti, käveli tuotehyllylle ja toi eteeni kampauspöydälle tyylipuhtaan ja höyhenenkevyen pullon - Maria Nila Powder Powderin - tuuhentavan hiuspuuterin. Taas uusi tuote, ajattelin, en saa ostaa nyt mitään, koska kylppäri odottaa muutenkin tuotteiden harvennusta.

Uppouduin kuitenkin haltioituneena kuuntelemaan kampaajani kertomusta ruotsalaisesta Ann Wiksrömistä, joka on Ruotsissa tunnetun, kampaamotuotteita valmistavan La Perlen perustaja. Ann halusi tuoda markkinoille täysin luonnonmukainen hiustuotesarjan. Tuotteen maailmaa ja nimeä etsiessään hän palasi kauas omille juurilleen. Hänen isoäitinsä äiti oli Ruotsin Lapin saamelaisia, jonka elämä ankarissa olosuhteissa oli enemmän tai vähemmän yhtä luonnon kanssa -  luonnon armoilla ja luonnosta eläen, luotoa kunnioittaen. Näin luonnonmukainen hiustuotesarja sai myös isoäidin äidin saamelaisen nimen - Maria Nila.


Sain myös tietää, että Ann Wikström on vahva yrittäjä, joka on joutunut käymään läpi elämän kovan koulun. Vuonna 2004 hän oli perheensä kanssa viettämässä lomaa Thaimaan Khao Lakissa tsunamin yllättäessä. Ann ja hänen poikansa onnistuivat pelastautumaan hyökyaallon virroista. Perheen isä Ulf menehtyi. Ann sai ihmeellisen voiman jatkaa perheen yritystä ja laajentaa sitä. Miehensä ja muiden tsunamionnettomuudessa kuolleiden muistoksi hän on lisäksi ryhtynyt tukemaan Thaimaaseen perustettua orpolasten kotia. Osa Maria Nila -tuotteiden myyntituloista lahjoitetaan orpokodille.

Mietin tuotesarjaa, mietin Annia ja kunnioitin häntä, vaikka en ollut koskaan aikaisemmin hänestä kuullutkaan. Hiukseni alkoivat valmistua, väri oli freesi, otsatukka oli lakannut rehottamasta silmillä, hiusten juurikasvu oli tipotiessään ja tyvi tukevasti koholla. Kampaajani otti pöydältä Powder Powderin, vei suipon kärjen hiusjuurilleni ja napautti pullon pohjaa, kerran, kaksi, kolme, ja hieroi sormenpäillä. Wau! Mikä ihana noste ilman sentinkään tupeerausta. Tuuhennus syntyi helposti ja toimi hyvin.

Ostan tämän tuotteen, ilmoitin. Minulla on tulossa juoksutapahtumia ja kaikenlaisia kekkereitä. Miten helppoa hiusten kohotus olisikaan saamelaisen ihmepuuterin avulla. Mietin mielessäni, miten ihanalta kuulosti myös sana kasmirsilkki, jota Maria Nila -tuotteissa sanottiin olevan. Seuraavaksi ostan varmaan silkinpehmeiksi tekeviä hoitotuotteita:).


Tervisin,

Ei kommentteja: