tiistai 20. syyskuuta 2011

Innoittajana kuihtuneet koiranputket

DESIGN


Elän vahvasti suomalaisten vuodenaikojen mukaan ja siksi yritän pitää vuodenaikoja voimakkaasti yllä mm. ruoassa ja sisustuksessa. Viikonloppuna olin kävelyllä läheisellä pellolla. Syysaamuisin se pukeutuu kaunistakin kauniimpaan usvaan, joka viestiin viilenevästä säästä.

Pellon reunan kasvit saavat myös uuden ilmeen, mutta kuihtuneinakin ne voivat näyttää kauniilta. Pelto inspiroi minua aina. Eräänä syksynä keräsin peltoa reunustavasta pajukosta kuihtuneita, käppyräisiä oksia, jotka hieman myöhemmin saivat hopeisen huurteen tyttäreni lakkiaisissa - teemalla talven lapsen juhlat.

Myös tuotesuunnittelijat voivat löytää innoituksen mistä tahansa. Kuolleet koiranputket kuulostavat karuilta ja lohduttomilta, mutta niin vain voi niistäkin saada ihanan kuosin kankaaseen -  lakanoihin ja tyynyliinoihin.


Syksyisiä näkymiä usvapeltoni reunasta.


 Maija ja Kristiina Isolan Marimekolle suunnittelema
Putkinotko-kangaskuosi on kuin usvapeltoni inspiroima.Enkä juusi siksi nämä Marimekon satiiniset pussilakanat ovat syksyn suosikkini.


Terveisin,

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Putkinotko kuosi on ollut kauan suosikkini. Suunnittelemme yhden huoneen verhojen uusimista ja yhtenä vaihtoehtona on juuri Putkinotkokangas.

Hyvä idea tuo oksien huurruttaminen.

Marja B. kirjoitti...

Tässä kuosissa on jotain rauhoittavaa ja yksinkertaista. Siihen ei kyllästy. Katsotaan, mihin päädyt:).