keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Ravintola Murussa

BISTRO

Viime vuoden lopussa Fredrikinkadulle avatusta bistrotyylisestä Ravintola Murusta on tullut uudenlainen suosikkiravintola Helsingissä. Heti avajaistunnelmien jälkeen vierailin tunnetun nelikon perustamassa ravintolassa suurehkon ryhmän kanssa. Jokaista meistä palveltiin yksilöllisesti ryhmän dynamiikkaa unohtamatta. Tunnelma vieraiden ja isäntien kesken oli toimiva. Ruoka oli herkullista ja eri ruokalajeihin valitut viinit erityisen sopivia, ei vain minun, vaan koko ryhmämme mielestä.

Ravintola Muru, Fredrikinkatu 41, Helsinki


Tänään minulla oli taas ilo päästä nauttimaan Murun lämminhenkisestä ja välittömsätä tunnelmasta. Tällä kertaa ystävättäreni kanssa "töiden jälkeen" tapaamisessa. Lounas oli kiireessä jäänyt väliin ja valitsimme kaksi ruokalajia. Oikea valinta, ruokahalu kun vielä kasvoi herkkuja nauttiessa.Vastaleivottua leipää ankanrasvalevitteen kera.Aluksi maalaissalaattia ja viiriäisen kopia


Pääruokana kuhaa herkullisten kasvisten kera.
Lasi valkoviiniä sommelierin suosituksen mukaan.
Ja jälkiruokasi kuppi kahvia.


Kiitos Muruille!

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Ravintola Muru kuulostaa houkuttelevalta jo nimensäkin puolesta. Pääosassa ovat tietenkin hyvä ruoka sekä luonteva ja hyvä palvelu.

Sommelierit ovat tulleet kuvioihin vasta viime vuosina, ainakin Suomessa. Onneksi ovat.

Tätä lukiessa tuli mieleen monia hyväksi havaittuja paikkoja koskien sekä ruokaa, palvelua että miljöötä.

Hyvin eri tyyppisiä, mutta Don Giovanni, Rafaello, Amigo, Bellevue, Elite, Lyon, Rivoli ja monet muut ovat varmoja valintoja, kun halutaan olla "irti arjesta". Listaa voisi tietenkin jatkaa, muistaen että makuasioista on pohjimmiltaan kysymys.

Marja B. kirjoitti...

Tosiaan, hienoa, että on sommelierit, meilläkin.
Vaikka olisi liikkeellä autolla, usein hyvän ruoan ääressä istahtaa sen verran aikaa, että voi nauttia pienen lasillisen viiniä. Ja kun se pieni viininautinto on oikein valittu ruoan makuja tehostamaan tai täydentämää, herkkuhetkeä ei voita mikään!