KOTIRUOKAA
Sain äidiltäni nuorena lahjaksi Antti Nurmesniemen Wärstilälle suunnittelman valurautapadan. Noin vuosi sitten kaivoin sen esiin kaapin pölyistä, koska huomasin rautapatojen olevan mitä trendikkäintä retroa. Yhtä retroja ovat olleet myös vanhat kunnon kotiruoat, joista myös superkokki Hans Välimäki julkasi aivan hurmaavan reseptikirjan - Mummola. Oman isoäidin ja Hansin mummon ohjeita on tullut kokeiltua useinkin. Nyt on vuorossa patakausi ja Karjalanpaisti.
Kirjassaan Hans kysyy Karjalanpaistista klassikko vai klisee? Vastaan mielessäni klassikko ja lataan lihat pataan. Pian sipulin, laakerinlehtien ja maustepippurien aikaansaama täyteläinen tuoksu tulvii uunista ulos ja täyttää koko talon. Nostaa veden kielelle. Ja maistuu joka iikalle. Äitien tekemän ruoan suosio on taattu taas ainakin illaksi eteenpäin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti