lauantai 6. huhtikuuta 2019

Voimakaurapuuro aloittaa aamun

Olen ottanut tavaksi aloittaa aamun voimapuurolla. Se syntyy kaurahiutaleista, siemenistä, omenasta ja hunajasta. Puuro on nopea valmistaa. Se pitää nälän poissa pitkälle aamupäivään. Ja lisäksi on ravintosisällöltään erityisen terveellinen ja monipuolinen.


Kotimaisen kauran terveysvaikutukset ovat olleet paljon esillä ja sitä pidetään suomalaisena superfoodina. Kaura ei sisällä gluteeinia, ja sen sisältämä vesiliukoinen ravintokuitu, beetaglukaani, auttaa alentamaan veren kolesteroliarvoja. Yhdessä puuroannoksessa on noin puolet suositellusta päivittäisestä beetaglukaanimäärästä.

Pakkausselosteen mukaan ruokalusikallinen paahdettua pellavansiemenrouhetta tuo 100 % päivän omega-3 tarpeesta.  Psylliumin siemenet puolestaan sisältävät 63 % kuitua ja niitä käytetään pääasiassa kuitulisänä. Myös omena on erinomainen kuidunlähde, se sisältää mm. pektiiniä. Omenasta saa myös C-, A- ja E-vitamiineja sekä kaliumia.


Voimakaurapuuro

(1 annos)

2 dl vettä
1 dl isoja kaurahiutaleita (esim. Myllyn Paras)
1-2 tl tummia psylliuminsiemeniä (esim. Risenta)
1 rkl paahdettuja ja rouhittuja pellavansiemeniä tyrnin kanssa (24 h Valo)
1 iso omena
0,5 rkl kotimaista hunajaa


Sekoita hiutaleet ja siemenet veteen ja keitä kypsäksi puuroksi muutaman minuutin ajan.
 Puuron kiehuessa soseuta omena kulhossa sauvasekoittimella ja sekoita puuron joukkoon.
Kaada höyryävä puuro lautaselle ja lisää päälle hunajasilmäke. Nauti.Voimapuuron lisäksi nautin usein kurkumamehushotin. Mehun voi valmistaa itse, mutta sitä voi ostaa myös valmiina. Esimerkiksi ruotsalaisen Rå Gold -mehusarjan luomu raakamehut ovat osoittautuneet hyviksi ja arkea helpottaviksi. Kurkuman lisäksi mehu sisältää tyrniä, inkivääriä ja porkkanaa. Lisäämällä ripauksen mustapippuria mehuun sen ravintoaineiden imetyminen paranee entisestään.

Terveisin,

Ei kommentteja: