lauantai 23. maaliskuuta 2019

Helppo teriyakilohi lounaalle

Minulle on tullut tavaksi valmistaa helppo lounas itse työpaikkamme pikkukeittiössä. Esimerkiksi valmis lohifilee kypsyy pannulla muutamassa minuutissa. Sen kaveriksi voi valmistaa kevyen salaatin tai vaikkapa höyryttää kasviksia. Aikaa ei mene kauan ja lopputulos on usein herkullisempi kuin mikrossa kuumennettava valmisruoka.


Lounaan valmistuksesta tuli tapa sen jälkeen, kun huomasin, että kiireen keskellä päädyin liian usein jättämään lounaan väliin tai syömään työkoneen ääressä kaksin käsin jotain todella epätervellistä.

Opin, että jos työpaikan jääkaapissa ja pakastimessa on raaka-aineet valmiina, lounaan valmistaminen ei ole juttu eikä mikään. Ja ryhdyin kauppareissujeni yhteydessä ostamaan raaka-aineet myös työlounaita varten.


Teriyakilohi lounaalle

125-150 g tuoretta lohta
1-2 rkl teriyakikastiketta 
(esim. Santa Maria Organic Teriyaki Less Sugar)
halutessasi seesamin siemeniä

Sokeriherneitä
Mimis Kotipellon puutarha -salaattia


Paista lohi pannulla ja ennen kuin se on täysin valmis, voitele sen pinta teriyakikastikkeella molemmin puolin. Kun lohi on valmis, ripottele pinnalle halutessasi seesamin siemeniä.

Kaada sokeriherneet pannulle ja kuumenna niitä hetki teriyakikastikkeessa.
Asettele lohi ja sokeriherneet lautaselle, lisää annokseen salaattia.
Rentoudu ja nauti.Lounaskokeiluni tuli jäädäkseen. Olen huomannut, että oikeaan aikaan syöty terveellinen lounas pitää minut virkeänä koko iltapäivän. Napostelua ja jatkuvaa kahvin litkmistä ei tarvita eikä päänsärky ei pääse yllättämään.


Terveisin,

2 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Mistä oot nuo lautaset ostanut? Onpa kivat. Lohi on herkkua.

Marja B. kirjoitti...

Hei

Tämä on Leena Kouhia Rå-sarjan lautanen. Leenalla on oma shop Helsingissä ja hänen kauttaan saa selville myös jällenmyyjät. Helsingissä mielestäni ainakin Lokal, Tre ja Nougat myyvät näitä astioita.

Omat astiani olen ostanut porvoolaisesta Postres-kahvilasta, joka käyttää ja myy Rå-sarjan astioita

Linkki Leena Kouhian sivuille http://www.leenakouhia.com/raaka-ra-tableware/