sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Savustuskauden avaus: Savulohi ja coleslaw

Aurinkoinen kevätviikonloppu houkutti meidän avamaan savustuskauden. Oli suorastaan kevään juhlaa nostaa sähkösavustin esiin talvisäilöstä.


Innostuin lähikauppamme myyntii tulleesta suomalaisesta Benella-kirjolohesta, jota ruokitaan kotimaisella rehulla. Rehu sisältää normaalia vähemmän fosforia, mikä alentaa vesistöjen kuormitusta. Benella kirjolohet saavat suuren osan kasvuenergiastaan rehun sisältämästä rypsiöljystä ja rehun valmistuksessa on voitu vähentää kalaöljyn käyttöä ja säästää maailman merien hupenevia kalavaroja. Benella kirjolohi on WWF:n Suomen kalaoppaan vihreällä listalla. 


Terassin betonlaatat ovat hyvä ja tukeva, palamaton alusta savustimelle. Leppäsavun hurmaava tuoksu toi todellisen kesätunnelman.


Savustattu kirjolohi

750 g Benella kirjolohta
1 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
sitruunaa ja tuoretta tilliä koristeluun


Voitele fileet hunajalla ja mausta.
Aseta  sähkösavustimeen leppäsavujen kanssa. Savusta noin 40 minuuttia.
Koristele sitruunalla ja tuoreella tillillä.
Nauti.Savukalan kaveriksi tein kevyen coleslawin.


 Kevyt Coleslaw


300 g kyssäkaalia
300 g kaalia
2 porkkanaa
2 kevätsipulia
2 dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
1 tl Dijon-sinappia
2 tl valkoista balsamicoa
1 tl hunajaa
mustapippuria myllystä
(suolaa)


Suikaloi kaalit ja kuoritut porkkanat. Hienonna kevätsipulit. Sekoita kermaviili/turkkilainen jogurtti, sinappi ja mausteet. Lisää kastike vihannesten joukkoon. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua.Suikaloin coleslawn kaalit ja porkkanat ronskisti maalaistyyliin. Maku on raikas ja herkullinen.


Terveisin,

Ei kommentteja: