Värikäs ruoka näytti upealta tarjoilupöydässä, sitä saattoi syödä jo silmillään.
Kaveriksi tarjoilimme mm. punajuurikeittoa, joka tuntuu olevan ikisuosikkimme syksystä toiseen.Inkivääriporkkanat ja vuohenjuusto
1 kg uuden sadon porkkanoita
auringonkukan siemeniä
pieni pala tuoretta inkivääriä (maun mukaan)
2 mietoa punaista chiliä
1 rkl juustokuminaa
1 tl mustapippuria
2 rkl juoksevaa hunajaa
200 g vuohenjuustoja
koristeluun ruukku tuoretta korianteria
oliiviöljyä paistamiseen
Kuori ja pilko porkkanat ja inkivääri, pilko chilit. Paahda siemenet pannulla ja jätä odottamaan. Kypsennä porkkanat paistamalla öljyssä sopivan kypsiksi - vähän rapsakoiksi. Lisää inkivääri ja chilit pannulle. Pyörittele hetken päästä joukkoon juustokumina, hunaja ja mustapippuri.
Nostele porkkanat tarjoiluastiaan, lisää joukkoon paahdetut auringonkukan siemenet.
Nostele lopuksi päälle paloiksi pilkottu vuohenjuusto ja koristele tuoreella korianterilla.
Voit myös koota annokset kerroksittain suoraan maljoihin:
Lisää vuorotellen porkkana-mausteseosta, siemeniä, vuohenjuustopaloja ja päälle korianteria.
Tänä vuonna juhlan kunniaksi käytin omien mehiläistemme tuottamaa hunajaa.
Siinä oli aivan erityisen herkullinen maku ja juhlan tunnelma.
Prinsessojen juhlassa nostettiin tietenkin pinkit maljat ja nautittiin kevyin kengin!
Ja tänään minä nostan kiitosmaljan kaikille teille uskollisille lukijoilleni
blogini 6 v. synttärin kunniaksi. Kiitos!
Jatketaan yhdessä seitsemänteen vuoteen!
Terveisin,
2 kommenttia:
Onnea ja hyvää jatkoa blogille! Onnea tyttärelle ja koko perheelle!
Kiitos Marjatta! Mukavaa syksynjatkoa!
Lähetä kommentti