Falafeleistani ei ehkä ehkä syntynyt muotovalioita, mutta makua niissä oli sitäkin enemmän. Ja uunissa paistettuina, suolaamattomista kikherneistä valmistettuina ne olivat jopa terveysruokaa.
Kotoisat falafelit
500 g kikherneitä
1 ruukku korianteria
1 punainen chilipalko
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl sesamin siemeniä
2 tl juustokuminaa
2 rkl sitruunamehua
1 kananmuna
3/4 dl tummaa soijarouhetta
1/2 dl tomaatimurskaa
Jogurtti-tahinikastike
4 dl rasvatonta, maustamatonta luonnonjogurttia
1 rkl hunajaa
1rkl tahinia
vastarouhittua mustapippuria myllystä
Liota herneet yön yli. Kaada vesi pois ja keitä tunnin ajan puhtaassa vedessä.
Anna jäähtyä ja poista kuoret.
Sekoita teho- tai sauvasekottimella kikherneet, korianteri, sipuli ja valkosipulinkynnet.
Lisää kananmuna, mausteet, soijarouhe, tomaattimurska ja sesaminsiemenet. Sekoita.
Muotoile seoksesta palleroita ja asettele ne uunipellille. Paista 225 asteessa 15-20 min.
(Voit myös uppopaistaa pallerot kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi. Valuta lupuksi enin rasva pois nostamalla pallerot talouspaperilla päällystetylle lautaselle. )
Tarjoile raikkaan salaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti