Ystävältäni joululahjaksi saamani Sagaformin kannellinen keittokuppi oli todella mieluisa lahja. Se osoittautui erityisen toimivaksi ja mahdollisti keiton siemailun myös lomanjälkeisen vauhdikkaan työpäivän tiimellyksessä helposti.
Tämä keitto kestää hyvin myös pakastamista, joten sitä voi keittää kerralla enemmänkin ja pakastaa sopivan kokoisina annosrasioina.
Tulinen chili-tomaattikeitto
8-10 mehevää tomaattia
3 sipulia silputtuna
4 valkosipulin kynttä silputtuna
1 tl sokeria
1-2 tuoretta punaista mietoa chiliä (tai ½-1 keskivahvaa
maun mukaan) pilkottuna
1-2 tl mustapippuria rouhittuna
1/4 tl cayennepippuria
1 ruukku tuoretta basilikaa
1/2 ruukkua tuoretta salviaa tai timjamia
3-4 dl vettä
2 dl kevyttä ruokakermaa
1 kasviliemikuutio
Tee tomaatteihin ristiviillot ja kieuhauta, jotta kuoret
irtoavat. Kuori tomaatit ja poista kannat.
Kuullota sipuli kattilassa, lisää valkosipuli ja sokeri.
Lisää tomaatit ja mausteet. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Hauduta hiljaisella tulella noin 10 minuttia.
Hienonna ainekset sauvasekoittimella. Maalaistyyliseen keittoon saa jäädä
pieniä tomaattikuutioita. Lisää lopuksi
ruokakerma sekoittaen.
Koristele basilikalla tai timjamilla.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti