tiistai 6. lokakuuta 2015

Kaakaomousse juhlistaa blogin 5v. synttäriä

Tasan viisi vuotta sitten avasin Prinsessojen Kotitalous -blogin. Melkeinpä pelottaa, miten nopeasti aika on rientänyt! Kiitos teille kaikki lukijani yhteisestä taipaleesta - lyhyemmästä tai pidemmästä!

Bloggausvuosien aikana olen yllätyksekseni huomannut, miten paljon ruokatrendit kuljettavat meitä. Ruoasta on tullut entistä tärkeämpää ja sen äärellä vietetään yhä enemmän aikaa perheiden ja ystävien parissa. Erilaiset kokkiohjelmat ja netin reseptisivustot ovat tulleet jäädäksen. Ammatillisesti katsottuna myös ruokastailaus on lisääntynyt ja uudistunut. Uutta on ollut myös lisääntynyt tervellisyyteen panostaminen.

Viime syksynä tartuin itsekin innolla uudelleen kuntoiluun ja olen vuoden aikana halunnut kiinnittää huomiota myös terveelliseen ruokavalioon. Proteiini, runsaat kasvikset ja vähäsuolaisuus ovat muodostuneet minulle tärkeiksi. Olen huomannut, että muutos ruokavaliossa on alkanut vaikuttaa. Virkeyttä ja intoa on vähintäänkin tullut lisää.

Vaikka aina aika ajoin olen sortunut myös herkuttelemaan, päätin nyt juhlistaa blogini tämän vuoden syntymäpäivää terveellisellä, kuntoilupiireistä tutulla kaakaomoussella, joka syntyy avokadoista, banaanista ja kaakaojauheesta. Mitään muuta ei välttämättä tarvita.


Kaakao-avokadomousse

(2-3 annosta)

2 syöntikypsää avokadoa
1 kypsä banaani (saa olla tummakuorinen)
1/2 dl raakakaakaojauhetta (tai luomu kaakaojauhetta)
1 tl juoksevaa hunajaa
tarvittaessa tilkka maitoa tai mantelimaitoa
koristeluun mantelirouhetta ja/raakasulkaalastuja

Halkaise avokadot ja kaiverra niistä hedelmäliha kulhoon. Kuori banaani ja lisää avokadojen joukkoon. Lisää kaakaojauhe. Sekoita sauvasekoittimella. Jos haluat lisämakeutta, lisää lusikallinen  hunajaa. Halutessasi voit ohentaa moussea maito- tai mantelimaitotilkalla.
Laita mousse tarjoilukulhoihin ja koristele mantelirouheella ja/tai raakasuklaalastuilla.
Nauti surutta!Jatketaan yhdessä tulevaan vuoteen!
Syksy hehkuu taas sävyjä, tunnelmia ja täyteläisiä makuja parhaimmillaan.
On niin paljon nautittavaa!

Prinsessa Blogien päivityksiä voi helposti seurata myös 


Terveisin,

2 kommenttia:

Marjatta kirjoitti...

Marja, myöhässä olen, kun vasta nyt onnittelen 5-vuotiasta blogiasi. Lähes alusta asti olen ollut mukana ja edelleen jatkan.

Kiitos reseptistä!

Marja B. kirjoitti...

Kiitos Marjatta siitä, että olet ollut uskollinen lukijani ja kommentoija kaikki nämä vuodet! Oikein ihanaa syksynjatkoa!