torstai 2. heinäkuuta 2015

Spaghettia voin ja salvian kera - Spaghetti con burro e salvia

Tuttavani palasi lomamatkalta Italiasta ja kertoi huikeasta makuelämyksestään: ricottaravioleista voi-salviakastikkeen kera. Hehkutus nosti voin ja salvian maun kielelleni ja päätin, että tätä pitää kokeilla ensi tilassa.
Italiassa voi-salviakastike on paljon käytetty juuri raviolien lisäkkeenä. Siitä saa kuitenkin myös täydellisen spaghettikastikkeen.


Spaghetti con burro e salvia oli valintani juuri tänään, kun kaapit huusivat tyhjyyttään. Yrttimaaltani löytyi salviaa ja jääkaapista voita ja parmesaania. Muuta ei tarvittu.


Huomasin myös, että tämä herkku sopii kaikkiin kesäkeittiöihin. Valmistin omanikin pihalla - heinäkuun ensimmäisenä hellepäivänä! Maku oli upea! Ei mikään tervysruoka - mutta sallittu kerran kesässä:).Spaghettia voin ja salvian kera - Spaghetti con burro e salvia

(1 annos)

suuri nokare (n. 30 g) voita
n. 10-15 lehteä tuoretta salviaa
pala parmesaania raatettuna
mustapippuria
(sormisuolaa)

Keitä spaghettia sopivaksi katsomasi määrä. Varmista, että et anna sen kypsyä liikaa.
Revi salvian lehdet pieniksi. Sulata voi. Lisää salviasilppu voisulaan ja anna maustua. Sekoista voi-salviakastike kypsän pastan joukkoon. Mausta annos pippurilla ja lisää halutessasi ripaus sormisuolaa. Raasta päälle parmesania. Nauti heti.


Kodin tai mökin yrttipenkki voi olla ihana pelastus, kun kauppareissusta on aikaa.
Sieltä löytyy täydellisiä raaka-aineita kesäannoksiin.


Terveisin.

Ei kommentteja: