perjantai 31. heinäkuuta 2015

Kirsikkahillo


Kesän kirsikkasato on parhaimmillaan - puissa ja toreilla. Päätin keittää hilloa, koska tarvitsin sitä myös kakun täytteeksi. Litrasta kirsikoita syntyi kolme pientä purkillista herkullista hilloa.




Kirsikkahillo

1 l  kirsikoita
1/2 dl vettä
3 dl  hillosokeria

Huuhtele kirsikat ja poista kivet. Pilko pieneksi. Mittaa kattilaan vesi ja lisää kirsikat. Keitä noin 10–15 minuuttia. Jos haluat täysin sosemaista hilloa hienonna kirsikat sauvasekoittimella tässä vaiheessa. Sekoita hillosokeri joukkoon vähitellen. Anna vielä kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
Jäähdytä noin puoli tuntia.
Täytä puhtaat kuumat tölkit hillolla ja sulje heti.
Hillo hyytyy noin vuorokauden kuluessa.



Terveisin,

Ei kommentteja: