torstai 7. marraskuuta 2013

Herkullinen lihamakaronilaatikko lampaanlihasta kotitekoisen ketchupin kera

KOTIRUOKAA


Tänään oli makaronilaatikkopäivä - tyttären toivomuksesta. Halusin kuitenkin vähän vaihtelua ja valmistin laatikon lampaanlihasta, mikä tuntui oikein toimivalta ratkaisulta. Megamätöksi se ainakin osoittautui.

Lisäksi päätin korvata jääkaapissa olevan vähäsuolaisen vakioketchupin vaihteeksi kotitekoisella versiolla. Ei hassumpaa, vaikkakin tieytty erilaista.

 
 
 

Herkullinen lihamakaronilaatikko lampaanlihasta

400 g lampaan paistijauhelihaa
400 g tummia makaroneja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
(suolaa)
5 dl luomumaitoa
2 kananmunaa
öjyä paistamiseen
 
Keitä makaronit lähes kypsiksi. Kuullota sipulit pannussa ja lisää lampaan jauheliha.
Ruskista ja mausta seos mustapippurilla Kaada makaronit ja lihaseos uunivuokaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita maito ja kananmunat ja kaada munamaito makaroniseoksen päälle.
Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia. kunnes munamaito on kokonaan hyytynyt ja laatikon pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.
 

Kotitekoinen ketchuppi

500 g luomu tomaattimurskaa
4 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 dl fariinisokeria
0,5 dl valkoviinietikkaa
loraus oliiviöljyä
ripaus kanelia, jauhettua kardemummaa, cayennepiipuria ja mustapippuria

Kuullota sipulit kattilassa. Lisää tomaattimurska, fariinisokeri ja valkoviinietikka. Mausta.
Anna porista kuumalla liedellä reilu puoli tuntia niin, että seos kiinteytyy. Soseuta sauvasekottimella.
Purkita kuumana ja säilytä jääkaapissa.



Terveisin,


Ei kommentteja: