Nokkonen on vanhakansan keino helpottaa reuman, munuaiskivien sekä astman oireita. Se on toimivan lemmenjuoman aines ja hyvä hiustenhoitoaine. Nokkonen on myös hyvä raudan, kalsiumin ja C-vitamiinin lähde.
Meille se on kuitenkin kosto pihapiirin viheliäisille vieraille. Ne pääsevät heti tuoreeltaan pataan. Ja niistä syntyy ihanan pehmeä ja täyteläisen makuinen keitto. Sopii lounaaksi tai alkuruoaksi. Ja edustaa villiruokakeittiötä parhaimmillaan.
Nokkoskeitto
3 litraa tuoreita nokkosenlehtiä
(= 2,5 dl tuoreita nokkosia keitettynä ja hienonnettuna)
1 rkl luomuvoita
1 pieni sipuli
2 rkl maizena suurustetta
3 dl luomumaitoa
5 dl vettä
1,5 kasviliemikuutiota
mustapippuria
1 dl luomukermaa
Huuhtele nokkosenlehdet runsaassa vedessä. Lisää nokkoset suureen määrään kiehuvaa vettä ja keitä muutaman minuutin ajan. Siivilöi lehdet ja jäähdytä kylmällä vedellä.
Valuta hyvin ja hienonna silpuksi.
Hienonna sipuli ja kuullota se kattilassa luomuvoissa. Lisää joukkoon suuruste, maito, vesi, liemikuutiot ja nokkoset. Keitä noin 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla.
Lisää joukkoon luomukerma ennen tarjoilua.
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti