Kuulakkaat syyssäät ovat kypsyttäneet kotipihan pihjanmarjat ja ne ovat loistaneet auringossa houkuttelevasti on parin viikon ajan. Sitten eilen, rankimassa sateessa, päätimme tyttäreni kanssa pitää talkoot ja kerätä talteen pirteä pihlajasatomme.
Sadevarusteissamme, pisaroiden piiskatessa kasvojamme kurkottelimme oksiin ja
saimme saaliiksi noin 10 litraa terttuja. Mieli oli hyvä virttyneestä ulkomuodosta huolimatta.
Illan mittaa sitten höyryttelimme marjoja mehustimessa. Syntyi kaksi litraa mitä parasta mehua.
Siitä maustoimme hillosokerilla ja konjakilla viitisentoista pikkupurkkia pihlajanmarjahyytelöä.
Ja olimme lopputulokseen tyytyväisiä.
Toivon, että ehdin vielä toistaa tämän urakan vielä syksyn kuluessa.
Pihlajanmarjat kun ovat hyviä vielä pakkasenpureminakin.
Pihlajanmarjahyytelö avec
Höyrytä pihlanjanmarjoja höyrystimessä tai keitä kattilassa ja
siivilöi talteen mehu.
Lisää hillosokeria n. 1 dl 1 dl:aan pihlajanmarjamehua ja
keitä noin 10 minuuttia, kerää pois pinnalle kertynyt vaahto.
Lisää mausteeksi 2-3 rkl konjakkia litraan mehua.
Purkita hillo ja jäähdytä viileässä.
Kuvat Laura Sarvanto |
Terveisin,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti